torsdag 28 juni 2012

Poängen gled Sikfors ur händerna

Sikfors hade lägen.
Men det blev en snöplig förlust hemma mot Öjebyn med 1-2 (0-1).-
- Vi hade en jäkla otur. En poäng var vi värda, tyckte Urban Segerlund, tränare i Sikfors.

Gästerna fick en drömstart när Mehdi Awees gjorde mål redan efter åtta minuter. Men Sikfors lät sig inte knäckas utan lyfte upp spelet och hade ett par lägen till kvittering under första halvlekens inledande 20 minuter.
Så här nära var Niklas Keil att kvittera till 1-1 i den första halvleken men bollen rullade retfullt precis utanför stolpen.

Efter en skada på Oskar Öhgren tappade dock hemmalaget kraft och Öjebyn dominerade slutet av samma halvlek ganska kraftigt.

Nära var det flera gånger att Sikfors skulle ha gjort ytterligare ett mål.

Efter pausvilan kom emellertid Sikfors ut som ett nytt lag och satte press på gästerna i jakten på en kvittering. Men mitt i hemmadominansen gjorde Mahdi Hedayati 0-2 på en nick.

Mitt i Sikforspressen kunde Öjebyn nicka in sitt andra mål.

Då trodde nog många på Forsvallen att matchen var avgjord.

Men Sikfors visade moral och satte ännu högre press. Hemmalaget kom till flera avslut. Och när Gustav Bergström reducerade med kvarten kvar blev det en viss panik i Öjebyleden.

Det hettade till. Både på planen och vid sidan av. Öjebyns tränare fick lämna sin bänk sedan domaren Nils-Gunnar Granlund tröttnat på glåporden.

Chanserna var många för Sikfors...

Sikfors radade upp chanser under slutminuterna men en boll i ribban var det närmaste mål hemmalaget kom. Det regnvåta planen gjorde det svårt för spelarna i avsluten och poängen formligen gled Sikfors ur händerna.

-  En bra insats. Framförallt i andra halvlek och ett klart fall framåt jämfört med tidigare möten mot Öjebyn, analyserade Segerlund som ser fram mot returmötet den 3 augusti.